Välkommen

Hej och välkommen till min blogg!
Jag använder den främst för att lägga ut texter ur mitt vetenskapliga arbete. (Jag är professor i etnologi vid Umeå universitet – se min hemsida där: http://www.kultmed.umu.se/om-institutionen/personal/alf-arvidsson . ) Det är huvudsakligen recensioner/referat av böcker jag tycker är intressanta och värda att uppmärksammas, men som kanske inte är purfärska, eller som inte brukar bevakas i de gängse nordiska tidskrifterna. Det handlar om de områden jag för tillfället fördjupar mig i; återkommande teman är narrativitet, jazzforskning, populärmusik och annan populärkultur, kulturteori. Då och då lägger jag också ut en originaltext om något jag tycker är värt att uppmärksamma men inte har format för att publiceras i tidskrift – de kan ses som glimtar av work in slow progress.

Under 2012 och 2013 postade jag ungefär 1 inlägg i veckan; efter att ha haft bloggen på sparlåga några år har jag nu (september 2017) tagit upp den och försöker publicera en text var 14:e dag.

4 kommentarer till Välkommen

 1. sara rajab skriver:

  Tycker om din text ”mediernas roll i politiska skandaler” !! Hur bra som helst!

 2. Karin M Nilsson skriver:

  Hej
  Jag läste inlägget om Arbetslösheten som schlager. Fäste mig vid passusen om Margit Rudkrantz och den virtousa stilen att spela populärmusik på piano.
  Då jag är släkt med Margit och själv pianist undrar jag om du har tips på var jag kan läsa om henne? Min pappa sa att hon ofta presenterades som Sveriges första kvinnliga jazzpianist.
  mvh Karin M Nilsson

 3. jazzamour1970 skriver:

  Hej Karin! Jag har inte hittat mycket. En artikel från Stockholms-Tidningen 14 juli 1935 finns i musikmuseets klipparkiv. I det brittiska Billy Mayerl Society’s medlemsblad nr 4, 1996, finns en minnesbild från ett besök hos henne på 70-talet. http://billymayerlsociety.co.uk/BMSmag04.pdf

  • Karin M Nilsson skriver:

   Tack! Tyvärr verkar det vara ont om dokumentation.
   Vad jag vet turnerade hon som ackompanjatör runt om i folkparkerna med celebra artister. Ngn lokaltidning torde ha skrivit recension eller artiklar när det begav sig. Dessvärre lever inte min far som forskade i släktens historia och hittade andra jazzpianist förgreningar. Bla Al Oeman och vad jag förstår hans son, men over there. Måste hitta min fars dokumentation.
   Fin blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.